hits

#58: Fisk i folie (hybelgryte)

Takk for alle de positive tilbakemeldingene på mitt comeback-innlegg fra forrige gang! Jeg må si at det er riktig så inspirerende at blogginnleggene mine kan skape slikt engasjement blant dere. Så inspirerende faktisk, at jeg har lagd et nytt innlegg til dere. Det er bare et lite problem, og det er at kjøkkenet mitt ser sånn ut for tiden:


Ja dere husker kanskje tilbake til Episode 56: Fin Fiskefarse, hvor jeg viste frem mitt nye kjøkken under oppsussing. Som dere ser har vi kommet et godt stykke lenger: Den gamle vasken er revet, og vi har fått opp noen lekre gipsplater. Men kjøkkenet er ikke akkurat så veldig egnet til matlaging enda. "Hvordan er det mulig at kjøkkenet deres er under oppussing enda, dere har jo holdt på i snart et år", er det sikkert mange som spør når de leser dette. Til dere har jeg bare en ting å si: HOLD KJEFT OG PASS PÅ DINE EGNE SAKER.

Men tror dere at jeg har tenkt å la meg hindre av dette? At jeg gir opp matbloggeriet fordi jeg tilfeldigvis ikke har et kjøkken å lage mat på? Oh no. Det skal mer til for å knekke en matblogger av mitt kaliber.

Her kommer nemlig historien om hvordan jeg lagde Fisk i folie (hybelgryte) helt uten kjøkken.

 

Jeg trenger følgende ingredienser: 

Veldig lette ingredienser må jeg si, jeg vet hva alt dette er for noe og det er veldig lett å finne frem til. Ekstra bonus for at det kun skal krydres med salt og pepper, ikke slike avanserte krydder som er vanskelige å finne frem til på butikken. Det har det vært litt mye av i de siste par episodene. Etter en lettvint handletur endte jeg opp med dette lekre utgangspunktet her:

Fremgangsmåten er heller ikke spesielt avskrekkende, så det er mye som tyder på at Fisk i Folie (Hybelgryte) er en rett som egner seg godt for dem som ikke har kjøkken, f.eks fordi de bor på hybel eller på andre måter har klart å innordne seg slik at de bor uten kjøkken et års tid.
Før man får gleden av å gå i gang med kokeriet, må man hakke opp alle poteter og grønnsaker. Det gjorde jeg på stuebordet, siden vi ikke har kjøkkendisk. Men det gikk greit det altså.

For å være litt "up front" før jeg satte i gang kokingen, tok jeg også og pakket inn torskefileten i aluminiumsfolie, sammen med salt, pepper, rikelig med margarin og gressløk da såklart.

Ser egentlig ganske lekkert ut så langt:

Pakken må visstnok være veldig tett, det er viktig. De som er glade i bakt potet får nok vann i munnen av dette bildet, men obs obs: inni er det fisk! hehe.

Så bar det ned på det provisoriske kjøkkenet vi har laget oss i vaskekjelleren.

Som seg hør og bør når man skal lage hybelgryte, så har vi rigget oss til med en hybelkomfyr. Denne har vi plassert i passelig arbeidshøyde, og den står rett ved vaskemaskinen slik at man kan hygge seg med litt klesvask samtidig som man koker seg middag.

Først skal man altså koke poteter og gulrøtter i 5 min. Så putter man sølvpakken oppi sammen med, og lar det koke i 15 min. Og det er faktisk det hele! En fremgangsmåte som passer perfekt til kjøkkenløsningen vår!Etter at kokingen er ferdig, må man tømme ut vannet. Flaks for oss at vi også har en utslagsvask i vaskekjelleren, som passer perfekt til å tømme ut vann i.

Så er det bare å dandere dette til lekkert på en tallerken, og voila, hvem skulle trodd at vi ikke hadde kjøkken når vi kan diske opp slike fantastiske retter fra havet?

 

Evaluering:

Innkjøp: 5/6. Alle ingrediensene var lette å finne, jeg visste navnet på alle fra før. Ingen rare krydder.

Fremgangsmåte: 5/6. Veldig lettvint, bare litt hakking og koking og så har man en nydelig middag på bordet. En rett som passer utmerket for dem som bor på hybel, eller som på andre merkelige måter har klart å havne i en situasjon der man bor i et hus uten kjøkken.

Estetikk: 4/6. Jeg synes jeg fikk det til å se ganske fint ut egentlig?

Smak: 4/6. Ingen store overraskelser her - dette smakte fisk, gulrot og potet. Men bonus for at det flytende margarinet som jeg dynket utover fisken før kokings gjorde at fisken smakte smørete og godt.

Totalvurdering 5/6. Jeg legger godviljen til og runder dette opp til en femmer. Stor bonus for lettvinthet og manglende behov for kjøkken i gjennomføringen. Da går det fint selv om det egentlig ikke smakte så godt.

 

5 kommentarer

Bemo

28.08.2016 kl.21:27

Hvordan går det med kjøkkenet? :-D

EK

08.09.2016 kl.21:33

Fantastisk at bloggen er oppe og går igjen!

Janne

20.09.2016 kl.17:11

Kan du lage kjøttkakene innen i morgen?

På forhånd takk!

Bente

09.03.2017 kl.23:26

Nå er vel kjøkkenet er ferdig? :-D

Janne

13.12.2017 kl.22:36

Hva skjer med kjøttkakene? Kan du få fingern ut?

Skriv en ny kommentar

Fra Boller Til Burritos

Fra Boller Til Burritos

33, Åmot

Jeg er en 30 år gammel mann som ikke kan lage mat. Jeg har derfor bestemt meg for å koke meg gjennom den eneste kokeboken jeg har, fra A til Å. Eller forsøke å koke meg gjennom den, i alle fall. Følg veien mot Å på fbtb.blogg.no

Kategorier

Arkiv