hits

Blogg

#59: Fisk og blåskjell i folie

Hei hei alle bollers!! Lenge siden sist!! Håper dere har hatt det bra det siste året! Jeg har hatt det kjempefint, og jeg har spist mye god mat som jeg ikke har lagd selv - akkurat slik jeg liker d...

#58: Fisk i folie (hybelgryte)

Takk for alle de positive tilbakemeldingene på mitt comeback-innlegg fra forrige gang! Jeg må si at det er riktig så inspirerende at blogginnleggene mine kan skape slikt engasjement blant dere. Så ...

#57: Fiskegrateng

Som dere husker fra forrige episode så har jeg ikke kjøkken for tiden. Men det er jo et halvt år siden, sier du kanskje da. Jaja ting er ikke gjort på en to tre skal jeg si deg, i alle fall ikke nå...

#56: Fin Fiskefarse

Uff. Da var dagen her som jeg har gruet meg til i 54 episoder. Vi er i gang med første av ca. 25 fiskeretter. Og det ser ut som vi går rett i gang med det verste FBTB har å by på - fiskefarse. Ikke...

#55: Festfromasj

Hei hei dere! Da var det endelig onsdagog onsdag er lillelørdag og lillelørdagbetyr fest! Fest betyr ofte at man får seg en himmelriks munnfull, hvis det er lov å si. Og i dag skal vi lage en festf...

#54: Fastelavnsboller

Hei hei bollebloggers! Ja da er det tid for å bake litt igjen, som man sier! Og i dag skal vi bake oss litt Fastelavensboller dere. Eller det vil si, jeg har alltid trodd at det heter fastelavEn me...

#53: Ertesuppe

Jeg har forstått det slik, etter å ha lest en del blogger (kun som research), at en viktig del av blogging er å ta bloggepause, og så blogge om bloggepausen etter at bloggepausen er over. Jeg har ...

#52: Ertestuing

Jeg hadde en ganske fin dag. Det var ferie, det var sommer, og relativt varmt (17 grader). Ingen forpliktelser, bare la humla suse. Tenkte jeg skulle sjekke facebook. Det er jo sånt man gjør når ma...

#51: Epler (stekte)

HEI HEI FOLKENS BOLLEBLOGGEN ER TILBAKE! Takk for alle gratulasjoner i forbindelse med femtiepisoders-jubileumet forrige episode, det varmer skikkelig. Og utrolig gøy å se at så mange faktisk hadd...

#50: Eplekake (uten egg)

YESS Folkens! Episode femti! Endelig er den her! Jubel og fest! Og da passer det jo ekstra bra at vi skal lage en kake! Men først litt jubelgrafikk: Sånn! Da får vi gi oss i kast med jubileumsk...

#49: Eplekake

Da var tiden kommet for å lage kake igjen, og det er litt gøy egentlig for det begynner jo å bli en stund siden sist. Jeg må si at jeg har ganske god track record når det gjelder kakebakst frem til...

#48: Eple- og sellerisalat

HALLO DERE!! Takk for alle forklarende kommentarer og innlegg om hva emulgering er for noe. Det var veldig gøy å lære seg om denne spennende kjemiske prosessen. Og det passer jo bra at jeg har lært...

#47: Emulgerte sauser

Hei hei kjære venner! I dag skal vi lage litt emulgerte sauser. Vet du hva det er for noe? Ikke jeg heller. Så før jeg gikk løs på oppgaven, tok jeg rett og slett og guuuuuglet litt om temaet. Jeg ...

#46: Egg - omelett

Jaja folkens, påskemorgen er her, og dere har gjerne noen påskeegg liggende til overs som dere ikke helt greier å finne ut hva dere skal gjøre med? Frykt ikke, for FBTB har løsningen! Her kommer en...

#45: Egg - kokt

Hei igjen dere! I dag skal vi koke litt egg tenkte jeg! Og det er jo sånt som de fleste tror at de kan da. Ja, ta og tenk over det. Du har sikkert kokt egg ved mange anlednigner før? Tenk over hva ...

#44: Egg - eggerøre

Etter forrige ukes knallsuksess med eggedosis, beveger vi oss videre i eggenes verden med en relativt enkel eggerøre. Perfekt til søndagsfrokosten! Handleturen er ganske uproblematisk, man tre...

#43: Egg - eggedosis

Eggedosis. Det har vært en utfordring i tidligere episoder. Jeg husker tilbake til Episode 19 (Bløtkake), der leseren Inger Anne forsiktig antydet at jeg kunne pisket eggedosisen lenger. Og vi husk...

#42: Dipp med krydderurter

Da var det helg igjen og tid for dipp med krydderurter, og jeg tar likegodt og lager grønnsaker som snacks også slik at jeg har noe å dyppe i dippen, hehe. Handleturen her er for så vidt ganske ...

#41: Dill- og timiansild

Jaja dere, da var det slutt på moroa med gratis deilig mat levert på døra, og tilbake til den harde FBTB virkeligheten. Og hardere FBTB virkelighet enn dette finner man vel knapt, for i dag skal vi...

Reklamepause: Adams matkasse

Min kone (og for å være helt ærlig, jeg også) har begynt å bli veldig lei av å spise denne FBTB-maten uke ut og uke inn, så jeg måtte komme på noe lurt for å blidgjøre henne og få henne til å bli l...

#40: Dessertsaus

Etter nesten 30 retter under bokstaven B, er jeg litt usikker på om jeg er skuffet eller lettet over at C bare inneholdt to retter. Det var jo sånn en spennende og eksotisk og "unorsk" bokstav, og ...

#39: Couscous (vegetarisk)

Så er tiden inne for nok en eksotisk matrett. Forrige gang var det tex-mexico som stod i fokus, og i dag skal vi helt til Marokko, dere! Marokko og Mexico, ja det ligner i navnet men vet dere hva? ...

#38: Chili

Yess! Endelig er vi der, forbi den evige reisen gjennom bokstaven B, og over i den eksotiske og smått fremmedkulturelle bokstaven C. Ikke mange tradisjonelle norske retter som begynner på C liksom!...

#37: Bøklingfristelse

Oioioi dere, bare denne retten igjen så har vi faktisk rundet enda en bokstav! Siste rett på B er "Bøklingfristelse", og jeg må si at navnet sier meg faktisk ingen verdens ting - jeg aner ikke hva ...

#36: Bærsorbet

Ah, deilig, enda en bærrett betyr at jeg får brukt opp enda flere av ripsbærene jeg har liggende i fryseren :) Sorbet er skikkelig digg, jeg pleier alltid å gå for dette når jeg skal spise is, så d...

#35: Bærsaus

Heihei igjen alle sammen! Håper dere har hatt en fin julefeiring med mye god mat! Jeg har tatt en liten pause fra julematen for å lage en lekker liten dessertrelatert rett, nemlig bærsaus! Bærsaus...

#34: Burritos med fisk

Jaja der ute i de tusen hjem! Nå tenker jeg julefreden er i ferd med å senke seg i heimen! Mange har spurt i det siste om det ikke kommer noen juleoppskrifter på FBTB i anledning julen. Dere som ha...

#33: Bulgursalat

Yess, endelig ferdig med brødbaksten! Skal si det var litt av et maraton, men steike så god jeg har blitt å lage brød eller hva? Neste rett ut er retten som bærer det mystiske navnet "Bulgursalat"...

#32: Brød - hverdagsbrød

Jaja folkens, da var vi kommet til veis ende i brødeventyret. For en lærerik og spennende reise det har vært! Hvem skulle trodd at vi skulle komme oss gjennom alle disse brødene: Og vet dere, je...

#31: Brød - med rug og havregryn

Jeg begynner å bli litt lei Av å bare blogge om brød deig Så hør på denne tanken min Denne episoden blir på rim Jeg har aldri likt å rime Så dette innlegget tok over en time Men slik går det ...

#30: Brød - med rug

Suksesshistorien med brødene fortsetter, men jeg merker at det blir verre og verre å få dette til å fremstå som underholdende for dere lesere. Sorry! Husk at det er bare noen få brød igjen nå, så b...

#29: Brød - med hvete

Etter å ha lykkes meget godt (om jeg skal få si det selv) med de to forrige brødrettene, var selvtilliten på topp når jeg en kveld for litt siden tok tak i neste brødoppskrift, som er den med hvete...

#28: Brød - med havregryn

Jaja dere, atter et brød. Jeg synes ting gikk skikkelig bra med den loffen fra forrige episode, og selvtilliten er på topp foran dagens grovbrød med havregryn. Men jeg har forstått det slik at jo m...

#27: Brød - Loff

Jaja dere, nytt brød, nye muligheter! Tusen takk for gode tips i forrige omgang, er tydelig at det er en del stjernebakere der ute blant dere! Så nå blir det spennende å se om jeg karer å innarbeid...

#26: Brød - egen melblanding

Uff. Da var tiden kommet for brødbaking. Har gruet meg til dette helt siden jeg bladde opp innholdsfortegnelsen i FBTB for første gang og det sank inn at jeg måtte gjennom syv brødoppskrifter før j...

#25: Brun saus

Hehe. Det viste seg faktisk at det VAR en oppskrift for blomkålsuppe på side nittito, den var bare kamuflert som en tipsboks! Takk til leser Inger Anne for denne sylskarpe observasjonen. Jeg lover ...

#24: Brokkolisuppe

Uff og uff. Nå har jeg laget aspargessuppe, blomkålsuppe, og så må jeg lide meg gjennom en brokkolisuppe også? Veien gjennom FBTB er lang, nådeløs og vond. Og jeg som nettopp har spist brokkolipann...

#23: Brokkolipanne

Vi er fortsatt på hytta, og stemningen har vært så som så siden fadesen med den såkalte brennende kjærligheten. Så jeg tenkte jeg skulle prøve å gjøre det godt igjen med å lage en skikkelig god mid...

#22: Brennende kjærlighet

Fortsatt på hytta, jeg var keen på å komme meg videre i boken, og foreslo derfor for min kjære kone at vi kunne ha litt brennende kjærlighet. Dialogen forløp seg noenlunde slik som dette: Jeg: Kjæ...

#21: Bowle med juice

Jaja, dere. Kakekalaset er over, og vi har tatt en tur på hytten for å koble av etter alt maset med sukkerbrød og eggedosis som tydeligvis ikke var pisket lenge nok. Men jeg kobler jo aldri av fra ...

#20: Bløtkake (med vaniljekrem)

Tid for å feire litt dere! I dag skal vi feire at: ------ Vi har kommet oss gjennom hele 20 #FBTB retter!! :) :) :) -------------- Bollebloggen har rundet 500 følgere på facebook!!! ------------...

#19: Bløtkake (med bringebærkrem)

Hei hei igjen dere, og takk for alle tilbakemeldingene på rullekaken! Særlig observant var leser Linn, som henledet vår oppmerksomhet til faktaboksen i FBTB som sier at bløtkake av rullekake ikke e...

#18: Bløtkake (av rullekake)

Ålreit dere, da er det kaketid på bollebloggen! Woo! Denne episoden og de to neste kommer til å handle om bløtkaker, og vi skal virkelig få brynt oss ser det ut som. Jeg har selvsagt aldri laget en...

#17: Blomkålsuppe

Uff, dette lover ikke godt. Jeg minnes med skrekk og gru den gørrkjedelige Aspargessuppen (se episode 6), og dette ser skremmende likt ut: Heldigvis en ganske overkommelig handletur, det eneste ...

#16: Blandet salat

Æsj det var vel ikke til å unngå, etter det gode kommer det vonde, og etter to deilige retter med biff, må vi nå lide oss gjennom en "blandet salat". Veldig skuffende at denne kokeboken bare inneho...

#15: Biff Stroganoff

Woho, mer biff! For å bruke et litt artig bokstavrim: B BLIR BARE BEDRE! Hehehe. Og hva passer vel bedre i disse krigstider enn å lære seg å lage Russland (Sovjetunionen) sin nasjonalrett? Det kan ...

#14: Biff med løk

AAAAAAAAH! Endelig! Nå har det vært mye vanskelig og vondt de siste par episodene, men nå dere! BIFF! Jeg er kjempeglad i BIFF, vil faktisk gå så langt som å si at dette er min livrett! Det er en a...

#13: Bidos

Takk for alle positive tilbakemeldinger og trøstende / motiverende ord som dere har sendt meg etter at jeg fikk meg en liten knekk etter forrige episode. Jeg har tenkt litt, og bestemt meg for å fo...

#12: Berlinerkranser

Berlinerkranser står under overskriften "julebakst", og jeg må si at det føles en smule rart å begi seg ut på dette midt på sommeren, men det får våge seg. Har jeg først bestemt meg for å gjøre det...

#11: Bearnéssaus

Vi har kommet til den første FBTB-sausen, og det skal vise seg at sausmakeri ikke er noen enkel sak. De sausene jeg har lagd til nå i livet (av typen TORO) har vært ganske enkle å få til, men dette...

#10: Bakte poteter

Hei igjen dere! Vet dere hva? Jeg feirer min tiende FBTB-rett, og alt jeg har lagd til nå har vært fullstendig spiselig! Er faktisk skikkelig stolt av dette. I dag skal vi lage bakt potet. Det vist...

#9: Bagett

Jaja da BEveger vi oss videre innenfor B, hehe. Seiersrusen etter Bacalao-suksessen har gitt seg, og dette var vel ikke til å unngå: Jeg har måttet bake. Jeg tror ikke jeg har bakt siden ungdomssku...

#8: Bacalao

Woho! Første bokstav unnagjort, ferdig med hele A, og det gikk noenlunde smertefritt må man kunne si. Nå skal vi se hva B har å by på. Det «braker løs» med intet mindre enn Bacalalo, som visstnok e...

#7: Avokadosalsa (aka. Guacamole)

Jeg ser til min store forlystelse og glede at jeg har fått en del nye lesere siden sist. Jeg ønsker disse hjertelig velkommen, og håper dere vil finne inspirasjon og glede i mine kokkeleringer.Jeg ...

#6: Aspargessuppe

Hei hei dere! Siden sist har det blitt mye Arme Riddere kan jeg love dere! Det er sånn at jeg går og gleder meg til brødet blir tørt og gammelt, slik at jeg kan revitalisere det om til en arm ridde...

#5: Arme Riddere

Endelig ferdig med alle appelsinrettene, og vi beveger oss videre til noe som heter Arme Riddere. Må si at jeg var veldig skeptisk når jeg leste navnet på retten. Hvis det jeg skal lage er noe som ...

#4: Appelsinsalat

Jeg begynner å se nedsiden ved å gjøre dette i alfabetisk rekkefølge, for nå er jeg litt lei av å lage ting som er basert på appelsiner. På den andre siden er det veldig greit å gjøre det på denne ...

#3: Appelsinris

Hei igjen dere! Vi jobber oss videre i denne makeløse reisen gjennom kokkekunstens gleder, og i dag skal vi altså lage noe som heter appelsinris! Oppskriften ser ved første øyekast enkel og grei ut...

#2: Appelsinfromasj

Dagens rett er betydelig mer utfordrende enn forrige ukes lettvinte agurksalat. I dag skal vi nemlig lage en fromasj! Innkjøpene gikk greit denne gangen, jeg visste faktisk hva gelantin var, og det...

#1: Agurksalat

Jeg har bestemt meg for å angripe boken i alfabetisk rekkefølge, og først ut var dermed agurksalat. Dette virker som en forholdsvis enkel rett, men jeg ser allerede nå at jeg har mange store utford...

test

test
Fra Boller Til Burritos

Fra Boller Til Burritos

33, Åmot

Jeg er en 30 år gammel mann som ikke kan lage mat. Jeg har derfor bestemt meg for å koke meg gjennom den eneste kokeboken jeg har, fra A til Å. Eller forsøke å koke meg gjennom den, i alle fall. Følg veien mot Å på fbtb.blogg.no

Kategorier

Arkiv